Tunnista merkit, milloin on aika vaihtaa työpaikkaa - Kasvulabra

Artikkelit

Ajankohtaisia vinkkejä ja ajatuksia matkasta kohti unelmien työtä.

Tunnista merkit, milloin on aika vaihtaa työpaikkaa

Jokaisessa työssä on välillä huonoja päiviä, jolloin tuntuu, ettei nykyisessä työssä ole mitään järkeä. Mutta milloin on oikeasti syytä miettiä, olisiko työpaikan vaihdos ajankohtainen. Haluan antaa sinulle muutaman vinkin, jotka todella kertovat, ettei nykyinen työsi ole sinulle enää soveltuva.

Ensinnäkin sinun kannattaa miettiä, jaksatko työpäivän jälkeen harrastaa ja tarttua muihin vapaa-ajan ja kodin arkareisiin vai viekö työ sinusta ns. mehut? Jos saat työstäsi voimaa myös muihin arjen toimintoihin, onnittelut, olet oikeassa työpaikassa. Mutta jos tilanteesi on se, ettet työpäivän jälkeen jaksa innostua mistään, kannattaa asiaan kiinnittää huomiota. Syy toki voi olla tilapäisessä työn kuormituksessa ja stressissä. Mutta jos tilanne on jo jatkunut pitkään, voi olla aiheellista miettiä, toisiko työpaikan vaihdos asiaan ratkaisun?

Toinen tärkeä asia on tarkastella omia uratavoitteita. Kysy itseltäsi, missä haluat olla muutaman vuoden päästä? Kun uravisiosi hahmottuu päässäsi, mieti tarjoaako nykyinen työsi ja työpaikkasi mahdollisuuksia päästä sinne? Jos voit työssäsi kehittää osaamistasi ja mahdollisesti myös edetä urallasi haluamaasi suuntaa, olet oikeassa paikassa töissä. Mutta jos tulos onkin toisenlainen ja et pääse kehittymään haluamallasi tavalla, voi olla parempi vaihtaa työpaikkaa.

Kolmantena asiana haluan sinun pohtivan, tuottaako työsi sinulle iloa ja koetko voivasi olla oma itsesi työpaikalla? Työn tuottama ilo ja tyytyväisyys voi tulla onnistuneista tuloksista, hyvästä hengestä, kannustavasta esimiehestä tai vaikkapa asiakkailta saaduista palautteista. Kun työ tuottaa iloa, on työpaikalle kiva mennä. Samalla tavalla työssä viihtyvyyteen vaikuttaa se, että koet voivasi olla täysin oma itsesi. Tällöin sinun tarvitse pinnistellä ollaksesi jotain muuta mitä et ole, kuten sosiaalisempi, jämäkämpi, luovempi jne. Toisaalta jos ylläolevat asiat eivät toteudu työpaikallasi, on aika vaihtaa työpaikkaa. Kun saat olla työssä juuri sellainen omien persoonallisuuspiirteiden ja osaamisen kanssa kuin olet, loistat ja saat parempia tuloksia aikaan.

Lopuksi kysyn sinulta saatko itsesi kiinni selailemasta avoimia työpaikkailmoituksia ja haaveilemasta uudesta työstä? Tämä merkki tuskin selityksiä kaipaa, vaan tällöin olet jo tehnyt päätöksen etsiä itsellesi uusi työpaikka. Satunnainen työpaikkailmoitusten selaaminen ei haittaa, mutta jos teet sitä säännöllisesti ja tarkoituksenasi on löytää itsellesi parempi työpaikka, olet jo tehnyt henkisen päätöksen vaihtaa työpaikka. Pistä tällöin töpinäksi ja ota käyttöösi myös muut työnhaun kanavat. Esimerkiksi LinkedIn:n rooli työnhaussa kasvaa kokoajan ja piilotyöpaikat odottavat löytäjäänsä. Apua työnhakuun saat uramentoreilta, jotka auttavat sinua löytämään unelmiesi työpaikan.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on whatsapp
WhatsApp